捧曼城“大”有回“布”

2014-01-15 07:04:44 来源:网络

捧曼城“大”有回“布”


今晚又有英格蘭足總盃重賽,其中呢期踢到起晒水泡嘅曼城在主場再戰布力般。踏入一四年只係十五日,曼城今戰已經係第五場比賽,再睇睇嚟緊賽程,去到年初一仲有四場波要踢,真真正正“年終無休”,“柏爺”真係要同班球員講聲“辛苦晒”。幸好,所遇對手唔算太強,只要繼續保持目前強勢,應可一帆風順迎新春。

首先過咗今晚呢一關,對手只係英冠球隊布力般,戰鬥力根本不足為懼。雖然上星期作客被對手逼和,兼且佔唔到太大優勢,但曼城個人質素及整體踢法,明顯壓倒對手。況且今仗喺自己個超級無敵主場出戰,真係搵唔到不贏嘅理由囉!問題係贏多贏少。

唯一有少少擔心係球員傷病,Y杜尼與拿斯尼上仗對紐卡素勇戰受傷,至少休戰兩三場。好彩阿古路可以復出,加上本身班底板凳夠深度,對今戰影響不大。

布力般上仗借助主場兼拚輸嚟打,最終可以摸和英超豪門,總算對自己球迷有交代。不過今晚去到人見人怕嘅曼城主場,恐怕慘敗收場。

初盤曼城硬讓兩球半,照捧曼城大開殺戒。

推介:曼城4:0