富咸“菲”勝不可

2014-02-04 10:16:10 来源:网络

富咸“菲”勝不可


富咸在英超越踢越沉,位置更跌到最低點“包尾”,護級形勢相當惡劣,當務之急非要力挽狂瀾不可,足總盃能否過關只係其次,最緊要英超位置可以保命。所以今晚場足總盃重賽,對住低兩級英甲球隊錫菲聯,唔係晉級問題,而係要贏波加強球隊士氣,今戰非勝不可。

廿四支英甲球隊中,錫菲聯目前排尾二,下季分分鐘降多級踢乙組,可想而知呢班波有料極有限,富咸今仗贏唔到真係當輸。初盤富咸讓半球/一球,坐收半個盤應該冇走雞,但所謂一不做、二不休,推介富咸三球波膽照收。

上場聯賽輸埋畀新特蘭後,富咸開始危在旦夕,馬年即刻拖行馬,一日之內揾咗賀治比、希丁加、東尼基夫、基域斯特及破球會轉會費最高紀錄簽入希臘國腳米祖路,戰力肯定得到提升,相信今仗亦會小試牛刀,盡快適應球隊踢法,整定錫菲聯唔好彩。

錫菲聯在英甲聯賽十四場作客只贏過一場、和三場、輸足十場,作客完全毫無作為,上仗主場對富咸遭狂攻,射門次數達廿五次,唔輸都算好彩仲可以打多場,不過過到初一,過唔到十五。

推介:富咸3:0