雙馬賀歲“皇”氣十足

2014-02-05 08:46:29 来源:网络

雙馬賀歲“皇”氣十足


今晚有西班牙盃四強會師,其中兩“馬”相遇,皇家馬德里戰馬德里體育會,合演馬德里市打吡。

皇馬在聯賽十個主場九勝一負,所輸一場就係輸畀今仗對手馬體會,既然受過教訓,“安帥”必有所準備。因為次回合踢作客肯定難打得多,今仗誓要全力爭勝先攞頭彩。

馬體會上場聯賽大炒皇家蘇斯達四蛋,十六年來首次坐上聯賽榜“一哥”位置,球隊士氣勁升。不過再與皇馬交手,未必次次都咁好彩,始終皇馬陣中粒粒皆星,無論級數與質素都係份量十足,平均戰力,馬體會始終差少少,首要目標只望保住不敗,但相信防線一定受到唔少壓力。初盤皇家馬德里只讓半球,皇馬值博。

聯賽首循環碰頭,皇馬得勢不得分,埋門一腳亦稍欠運氣,希望今戰有好轉。人腳方面,巴利已準備就緒可以復出,賓森馬及迪馬利亞等主力束勢待發,謝斯與拉文迪兩位新紮師兄越踼越“弗”,隨時上位。首回合許勝不許和,實行決心戰勝對手。

馬體會今仗有二號射手大衛維拉因傷缺陣,相信用以守為攻踢法與皇馬抗衡。問題只係能否守得住對手強大火力。

推介:皇家馬德里2:1