車路士成大熱

2014-02-06 07:02:21 来源:网络

車路士成大熱


英超第廿四輪嘅矚目大戰,曼城與車仔強者對陣,結果摩連奴以針對性嘅戰術運用及精密部署,打敗有“智利工程師”之稱嘅柏歷連尼所帶領的曼城,柏蛇對住老摩真係冇晒符,因為兩大教頭對碰九次,柏蛇只贏過一場,其餘八場係一和七負,確要向老摩寫個“服”字。

事實上,老摩的確贏得精彩,鐵桶陣式防守踢法,配以簡單直接反撃戰術,令曼城大亂陣腳。若非伊圖、馬迪及卡希爾先後中柱,曼城點只一球落敗。未踢之前,曼城主場強勢真係勁到爆,連續二十場保持不敗金身,今季聯賽十一場全勝未逢敵手,阿仙奴、曼聯、利物浦及熱刺都要俯首稱臣,相信好多球評家冇諗過曼城會在自己地頭,成為“車”下亡魂。小弟真係要講一句,摩連奴你簡直係我偶像。

英超目前三強鼎立,阿仙奴多得車仔打敗曼城,可以重登榜首。下半季連場惡戰,包括作客利物浦、熱刺及車仔,仲有主場對曼市雙雄,要笑到最後的確唔易。反而雙殺曼城嘅車仔形勢最有利,只係作客利物浦較為難踢,最強對手只剩熱刺與阿仙奴,但主場出擊相當有利,車仔已成奪標大熱。