槍手受讓有“利”

2014-02-08 08:28:15 来源:网络

槍手受讓有“利”


今晚英超早場又有大戰,今季齊齊起火嘅利物浦再會阿仙奴。兩軍近四次對陣,兵工廠佔盡優勢,取得三勝一和,包括首循環在酋長球場輕取紅軍,心理上佔得先機。就算今仗作客晏菲路,兵工廠仍具一定信心。

紅軍今季目標前四相當明確,但目前只比排第五嘅愛華頓多兩分,隨時“阿四”都冇得做,趁有主場之利必向對手搶攻。雙方踢法同樣以快速進攻為主,肯定屬於一場快上快落的對攻戰。勢均力敵下,實在難分勝負。初盤利物浦讓平手/半球,揀硬受讓嘅阿仙奴至少可執半個盤。

隨住“蘇七”今季有神勇發揮,加上高拿杜尼、施素高及摩西斯等具質素球員加盟,紅軍整體戰力大大提升,當然唔少得“謝隊”、古天奴及史杜歴治等多名主力保持極佳表現。不過始終與幾支爭標超級分子仍有些少差距,包括今仗對手阿仙奴。唯有全心全意力爭前四位置。

仲可以保住榜首嘅阿仙奴,希望場場波可以攞足三分,但對住紅軍亦知係一場苦戰,必會對攻之餘亦會步步為營。既然兩隊都係大踢進攻足球,相信今仗入球數字偏高。

推介:和波2:2