工廠仔:利物浦搶前4上盤修貨

2017-05-07 05:07:31 来源:网络

 
今晚英超頭場由「紅軍」利物浦主場迎擊「聖人」修咸頓。利物浦上仗擊敗屈福特後搶番「前4」嘅主導權,事關曼城、曼聯同阿仙奴上輪都失分,只要佢哋贏晒最後3輪聯賽,就肯定拎到來季歐聯資格,戰意相當高昂,今仗喺晏菲路主場出擊不勝無歸,分分鐘大捷而回,亞洲盤讓一球,上盤夠穩陣。
 
(Now 621及LeSports HK應用程式周日晚8時30分直播)
 
利物浦上仗雖然有進攻主力菲臘比古天奴中途傷出,但仍憑安利簡恩靚絕倒掛入波贏屈福特全取3分,而古天奴賽後亦報平安話自己問題不大,紅軍粉絲大可放心,更重要係傷愈後備入替嘅拉爾拉拿,出奇地極速上力,炮製多次具威脅埋門,再者「紅軍」依家只需要專心踢埋最後3場聯賽,備戰充足,再出意外機會唔大。
 
修咸頓冇嘢爭等放假
作客嘅修咸頓自後防重心華基爾雲迪積克重創後,防線穩健程度大不如前,單計近8仗聯賽就失咗13球,況且自英聯盃決賽飲恨後,喺聯賽既無降班危機,班球員話唔埋等聯賽完結放長假,難免鬥心不足,近4仗聯賽對車路士、曼城及熱刺等Big 6球隊全部輸晒,難擋力爭前4嘅利物浦來襲,呢個上盤不容錯過。