車仔喪攻般尼大駁火

2019-04-22 11:17:23 来源:网络

防線甩轆爭前4照樣谷
周二凌晨英超獨腳戲,車路士主場鬥般尼。仲想爭英超前4嘅車仔,上輪輸畀死敵利物浦之後,已經冇空間再甩轆,呢場為全取3分肯定焗攻,可惜球隊近期後防唔爭氣,對住般尼隨時再有失波,捧番中位數2.5球入球大好過。

(Now 621周二凌晨3時直播)

車仔上輪淨吞利物浦2蛋,爭前4形勢陷於被動,領隊沙利仲想透過英超前4爭來季歐聯資格,嚟緊1分都不能少。好彩夏薩特近期挺身而出大踢爭氣波,近3仗聯賽個人入3球貢獻1次助攻,雖然上仗歐霸佢整親被換離場,不過據報已經康復可以隨時候命,繼續成為車仔最具威脅的攻擊手。相反車仔後防表現失色好多,啱啱喺歐霸次回合面對布拉格斯拉維亞,竟然一場失咗3球,加上主力中堅魯迪格呢場上陣成疑,車仔想力保不失都幾難,寧願前場入多兩球好過。

般尼近11仗得1場冇波入
般尼一改守強攻弱嘅風格,近11場聯賽僅1場交白卷,不過球隊對住强敵表現令人失望,今季5次造訪Big 6球隊輸咗4仗,仲狂失15球,其中4次開3球或以上,呢場主勝太熱唔好分,轉捧中位數2.5球入球大更划算。